Boende i Älvdalen

Letar du Studentskylt? Klicka här!

Tillfälligt boende i Älvdalen

Tillfälligt boende i Särna

Tillfälligt boende i Idre

Tillfälligt boende på Idre Fjäll

Tillfälligt boende i Grövelsjön

Lägenheter i Älvdalen

Lägenheter i Särna

Lägenheter i Idre

 

 

Tillfälligt Boende i Älvdalen

Tillbaks till Toppen

Välkommen till oss på moderna och mycket fräscha Hotell Älvdalen. Ni finner oss efter riksväg 70 - mitt i Älvdalens Kyrkby - fyra mil norr om Mora.
Vi har 52 rum, varav 3 sviter och 16 familjerum med 4 sängar. Totalt 164 bäddar.
Ljusa trevliga rum, kunniga receptionister och välutbildade kockar borgar för en fin totalupplevelse. Hotellet är luftkonditionerat.
Vad kan vara mer inspirerande än att vakna upp i en miljö nära vatten och natur, långt borta från stress och prestation.

Älvdalens camping ligger lugnt och vackert beläget
vid Österdalälvens strand. Nära till fiske och vildmark.
På stora gräsytor finner du alltid en plats i just din smak.
Till ditt förfogande finns ett brett utbud av boende.

PENSIONAT OCH STF VANDRARHEM
Tre Björnar

Tre Björnar är ett gammalt pensionat - men med vandrarhemspriser- med snickarglädje och hemtrevliga personliga rum. Vackra kakelugnar höjer trivseln. Vi har 10 rum med 33 bäddar i stora huset och i mindre hus på gården ytterligare 6-14 bäddar. Enkelrum, dubbelrum och även större familjerum finns. På sommaren sitter man gärna ute på träveranda och om vintern myser du i matsalen eller i läsfåtöljer. För skidgäster finns vallarum och efter skidturen väntar vedeldad bastu. Vi har frukostbuffé och kan även ta fram middagar med bl a vilträtter. Vi kan tipsa om olika sevärdheter med levande fäbodar, urskogsbestånd, fina fiskevatten, bra älg-och björnmarker. Och om sensommar och höst tips om fina bärmarker.

Till midsommar har vi midsommarfirande med häst och vagn och till nyår och några fler helger ordnar vi slädturer. Fyrbenta gäster är också välkomna och på bottenvåningen finns flera rum där husdjur känner sig hemma.
Hedgården Rum & Frukost för dig som vill uppleva den svenska landsbygden på ett annorlunda vis. Rum & Frukost är det perfekta boendet för dig som är ute och reser, antingen på semestertur eller i tjänsten.
Vakna upp på morgonen till doften av nybakat bröd och en dunderfrukost. Detta är bara början på en händelserik dag med underbar natur och härliga fiskevatten. Husbonden erbjuder guidade turer med chans att se skogens konung och ett äkta björnide mm.
Vi bedriver genuint skogsbruk. Ute på gården stoltserar naturligtvis tuppen King Edward omkring med sina hönor. Ni bor i ett fullutrustat hus från 1900-talets början.
Här kan du koppla av i rofylld miljö!
På vintern kan du: Åka längdskidor i fina skidspår inpå knuten, åka skoter efter våra mycket fina leder, eller fiska. Vill du åka slalom är det inte längre än drygt 3 mil till närmaste backe som är Näsfjället. Till Sälen är det 33 km, Idre Fjäll 98 km och Wäsabergen ca 50km. Närmsta fjäll är Näsfjället, ca 30 km.
På sommaren kan du fiska, vandra, paddla, bada m.m. Gården ligger i den vackra lilla byn Lövnäs i Älvdalens Kommun, direkt invid Vansjöns strand. Roddbåt ingår i hyran.
Varmt välkommen till Lövnäsgården - stället för dig som vill ha lugn och ro!
Vi förvaltar ca 300 Stugor - Lägenheter i Älvdalen, Särna, Idre och Grövelsjön samt andra orter i kommunen. Du kan boka din stuga - stugor i hela regionen. Vi har små som stora stugor samt lyxhus alldeles vid skidbacken, utrustningen i våra stugor har mycket hög standard och kvalitet.

Tillfälligt Boende i Särna

Tillbaks till Toppen

Länsmansgården Vandrarhem Särna

Länsmansgårdens Vandrarhem i Särna, porten till fjällen, Fulufjällets Nationalpark och Njupeskär (Sveriges högsta vattenfall), vi erbjuder 46 bäddar, med plats för 50 bäddar på begär, i 10 rum (vissa dubbelrum). Vi kan härbärgera en hel buss. Vi har bra parkeringsmöjligheter även för bussar.
Länsmansgården har ett stort kök, komplett med tillbehör och husgeråd, och en matsal med sittplatser för 50 personer.
Garage finns att tillgå available för cyclar och motorcyklar.
Handikappsanpassad toalett finns.
Vandrarhemmet ligger lungt beläget I centrala Särna, nära till affärer, till sjön och stranden.
Pris från 100 kr.
Välkommen till oss!
Särna Camping Välkommen till Särna Camping, en lagom stor campingplats i norra Dalarna med lugn atmosfär och vackra vyer.
Med fina omkringliggande naturområden och med omedelbar närhet till vår gränslösa vildmark är detta en camping som många återvänder till år efter år.
Campingplatsen ligger centralt belägen i Särna by med en fantastisk utsikt över Vedungsfjällen och Städjan.
Campingplatserna är uppbyggda på terrasserade gräsytor, det finns 140 st platser varav 54 st med el.
Två st moderna nyrenoverade servicehus med toaletter, duschar och handikappsanpassad Toa/dusch med skötbord finns på området varav det ena även har kök, tvättstuga och bastu.
Två stycken tömställen för medtagbara latrintankar finns, ett inomhus och ett utomhus. Det finns också ett tömställe för fasta tankar
Fulufjället Fulufjällscampingen i Gördalen
invid norska gränsen, vid foten av Fulufjällets nationalpark - Fyra årstiders paradis!
Erbjuder övernattning i vildmarksmotell med självhushåll eller mat i vår servering med fullständiga rättigheter.
Bo bra och billigt i vårt Skotermotell som består av 11 lägenheter. Varje lägenhet har en egen ingång, 2 bäddar, minikök, dusch och toalett. Du kan också äta i vår enklare restaurang.

Vårt Skotermotell ger dig:
- Direktkontakt med stora öppna skoterleder. Perfekt för såväl rekreation som träning
- Närhet de stora skidbackarna i Trysil, Sälen och Idre Fjäll inom 50-60 min. Ljördalen i Norge ca. 20 min.
- Fantastisk längdskidåkning runt hörnet.
- En möjlighet att uppleva Fulufjällets Nationalpark med Sveriges högsta vattenfall (97m).
- En chans att följa med på en oförglömlig skotersafari.
Fulufjällsgården Fulufjällsgården ligger i den lilla byn Mörkret vid Fulufjällets fot, 24 kilometer väster om Särna. Omgiven av Västerdalälvens källflöden i en vacker dalgång kan vi erbjuda trevligt boende, både i egna stugor eller i 2-4 bäddars rum. Du kan välja mellan allt från självhushåll till helpension. Förutom våra trevliga stugor och rum har vi ett välutrustat gästkök, mysigt allrum med öppen spis, bastu och kafeteria.
Katt STF TURISTGÅRDEN.
I området som kallas "Gränslandet mellan skog och fjäll" eller "Porten till fjällvärlden" ligger STF Turistgården. Turistgården är Särnas gamla provinsialläkarvilla som ligger inbäddad mellan björka, fur och gran.
Villan uppfördes i slutet av 1890-talet och på 20-talet byggdes villan om och fick det utseende den har idag. Huset var fram till 60-talet bostad och mottagning för ortens provinsialläkare.
Vandrahemmet har 11 rum och 32 bäddar som är fördelat på 1-6 bäddsrum. självhushållskök, matsal och stort sälskapsrum med öppen spis.
FRUKOST & MIDDAGAR.
Här serveras alltid en härlig frukostbuffé. Turistgården erbjuder hel- eller halvpension för grupper. Man serverar middagar för sina gäster.
Aktuella aktiviteter på Turistgården just nu är julfirande med riktig tomte och slädfärd till julottan.
Traditionellt nyårsfirande i gnistrande vinterkyla.
Till påsk serverar vi en härlig påskbuffé och hittar på aktiviteter.
Turistgården har en bagarstuga som används då och då för gemensamma bak med gästerna.
Tel/Fax 0253 - 104 37
turistgarden.stf@hotmail.com
STF Björkhagen CHARMIGT TRÄHUS I VACKER NATUR.

STF Björkhagen, byggd i början av 1900-talet, är en traditionsfylld byggnad som en gång i tiden var jägmästarbostad i Särna.

TREVLIGT BOENDE MED MYCKET ATMOSFÄR.
Björkhagen består av 9 rum, allt ifrån enkelrum till 5-bäddsrum. Det finns ett stort allrum med öppen spis. TV med bekväma möbler finns där också.

I övrigt så finns det bastu.
Vallrum till skidorna.
Utomhus finns en fin grillplats.
Motorvärmare till din bil finns.

0253-10308
Rum med hög standard

De ljusa, fräscha rummen har en mycket trevlig interiör med massor av harmoni och volym. Dusch, toalett, telefon och Tv är självklarheten Här kan Du både arbeta och koppla av och framför allt, må bra. Det finns 4 dubbelrum och 12 enkelrum.

Tel: +46 253 105 15 Fax: +46 253 104 01
E-mail: njupeskar@njupeskar.com

 
Knappgården

1600-TALS GÅRDEN - KNAPPGÅRDEN.
Knappgården ligger intill Österdalälven med underbar utsikt över Nipfjället, Städjan och Hedfjorden. Gården är timrad och har anor från 1600-talet. Gården ligger inte fullt 15 minuters bilväg från Idre. Det tar 20 minuter till Idre Fjäll och Fjätervålen. Direkt från gården utgår både preparerade skidspår och skoterleder.
Fulufjällets Nationalpark med Njupeskär är ett underbart utflyktsmål. Vintertid är Njupeskär ett skådespel med en 90 meter hög frusen vattenpelare utmed fjällkanten.

Tillfälligt Boende i Idre

Tillbaks till Toppen

Idregården Det klassiska fjällhotellet med stolta traditioner i Idre By. Hotellet slog upp sina portar första gången 1935 vilket gör det till Dalarnas äldsta fjällhotell.
BOENDE.
Boendet på Idregården är i rum med 1-6 bäddar, främst dubbelrum, och inkluderar frukost. Kocken lagar utsökt mat med en varierande och spännande matsedel. God dryck kan du också njuta av i vår mysiga och gemytliga pub som kallas bakfickan eller varför inte en kall öl i bastun.
Några dagar i äkta fjällmiljö gör underverk för både kropp och själ. Här kan du åka skidor eller varför inte vandra, rida, fiska eller bara ta hand om dig.
På Idregården bor du bra och prisvärt i mysig och trivsam atmosfär som passar hela familjen. Idregården erbjuder en rad paketlösningar med olika aktiviteter och åt företag erbjuder man konferensmöjligheter.
Idregården ligger bara några få minuter från skidbackarna och otaliga aktiviteter. Vi har öppet hela året.
Sporthotellet ligger mitt i Idre by med fjället och naturen runt hörnet. Hos Leif och Anki bor du i en hemtrevlig och familjär miljö. Det finns allt från rum med självhushåll till bäddade enkelrum med frukost och hemlagad middag.
GRUPPRESOR
Boka en vecka hos oss för skolklassen, klubben eller företaget!
FÖRSÄSONGSTRÄNING.
Ska du åka Vasaloppet eller tävlar i Skidorientering eller Skidskytte? Boka nu för bra rabatter i nov-dec! Här kommer snön tidigt.
KONFERENSER/KUNDTRÄFFAR
Vi kan ge förslag på intressanta, intensiva konferenspaket med middag och aktiviteter.
Idrefjällens Sport Vandrarhem i Idre By vid sportaffär. Här finner ni 8 st 2-6 bädds rum med totalt 34 bäddar. Gemensamt kök, dusch och toalett. Idre Fjällens Sport passar utmärkt för grupper.
Stugor Stugor i och kring Idre by.
Idre by kan erbjuda en hel del stugor i varierande storlek. Stugorna ligger i olika byar, i villaområden eller helt ensamma ute i naturen.
De flesta stugorna ligger i dalgången nedanför Idre Fjäll. Runt Idresjön ligger många stugor i underbar miljö. I utbyarna kring Idre som heter Drevdagen, Höstsätern och Foskros hittar du stugor i skogar, vid vatten och in på fjällterräng.
Mellan Idre och Särna, 4 km norr om Särnaheden, ligger Kringelfjorden. Ett stugområde i skogslandskap med utsikt mot den södra fjällkedjan. Från några stugor ser man Städjan, Fjätervålen och Idre Fjäll.
Welkome to Soralven-Camping Zweden Sörälvens Fiske Camping ligger ca 2 km från Idre By och ca 11 km från Idre Fjäll. Campingen har 175 elplatser samt 10 st 4 bädds stugor. Gemensam servicebyggnad med kök, tvättstuga, toaletter, dusch och bastu.
Vid Fjätervålens populära skidanläggning med långa och välpreparerade backar och skidspår ligger våra stugor alldeles vid fjällets fot.
Här finns stugor av varierande art. Storlekar från 16 till 80 kvm. Den minsta stugan ligger vid fiskevatten av hög rang och de andra ligger invid fjällanläggningen.
Näsets Camping Näsets Camping är en liten naturskön camping som ligger centralt i Idreby, vid Idresjön. Vi har öppet året runt. Varje säsong har sin egen charm och det
finns alltid massor av aktiviteter att tillgå i Idre fjällområde!
Ni hyr antingen en campingplats (med eller utan el) eller någon av våra två stugor
Det finns stugbyar och så finns det Mon Gård. De allra flesta som kommer hit för första gången tror att de kört fel, för Mon Gård är inte någon vanlig stugby. Det är inte någon vanlig turistanläggning överhuvudtaget. Mon Gård är helt enkelt en levande gård, där vi funnit vårt paradis, och vi bjuder gärna in andra att få ta del av allt.

Tel: 0253-260 00
Fax: 0253-260 60
E-post: mongard@telia.com

Storfjäten Vår fjällstuga ligger högt, ca 730 meter över havet, vackert belägen på gränsen mellan Dalarna och Härjedalen. Utsikten västerut mot Idrefjällen, Städjan och Molnet är underbar.
Stugan ligger i en stugby med ett 50-tal stugor men tomterna är stora, ca 2000 m², och man ser inte mer än ett par stugor i taget.

Tillfälligt Boende på Idre Fjäll

Tillbaks till Toppen

Välj var du vill bo på Idre Fjäll. I en fristående stuga i någon av våra mindre stugbyar, Askebyn, Dähliebyn eller varför inte i lägenhet i Söderbyn. Du bor alltid i fräscha och välutrustade stugor och lägenheter. Dusch, wc, matlagningsmöjligheter och TV är minimiutrustning. I många hus finns dessutom bastu, braskamin, diskmaskin och mikro .
På Pernilla Wiberg Hotel har du alla förutsättningar att njuta av äkta fjälliv, bekvämt boende och god mat året runt. Här finns även en inbjudande relaxavdelning och välutrustade konferensutrymmen. För mer information, besök Pernilla Wiberg Hotels egna webbplats.
Björn Dählies hus Dähliehyttan är ett fristående hus på 400 kvm och ligger vackert belägen på Idre Fjälls sydsida med fantastisk utsikt mot fjällen ca 700m från Idre Fjälls centrumbyggnad och aktivitetsområde.
På en av våra allra bästa tomter mitt bland backar och spår har Björn byggt Svenska fjällens mest exklusiva boende. Han vänder sig till dig som har smak för det bästa. Ni bor, äter, konfererar och roar er under samma tak.
All tänkbar service står till ert förfogande. Priset varierar beroende vilken servicenivå och vilka aktiviteter ni väljer. Vill ni enbart bo med självhushåll är detta ett oerhört prisvärt boende!
Städjan Fjällby På den nordöstra sidan av Idre Fjäll ligger Städjan Fjällby, vid Gränjesåsvallen. Här bor man praktiskt taget på gränsen till naturreservatet vid Städjans topp.
Här finns de mindre stugorna mellan 25 till 50 kvm de innehåller 2(+2) upp till 6(+2) bäddar.
Stugbyn ligger vid Idre Fjälls nordbackar och har en egen transportlift in i Idre Fjälls liftsystem på nordsidan.
Söderbyn på Idre Fjäll Söderbyn är den stugby som representeras av en egen byggnadsstil. Stugorna här är alla olika i form och innehåll. Allt från enkla 6-bädds stugor till lyxiga 16-bäddars taklägenheter. Söderbyn har en storslagen utsikt över de norska fjällen, eftermiddagen och kvällen ligger ofta i strålande solsken.

Tillfälligt Boende i Grövelsjön

Tillbaks till Toppen

Grövelsjön nordväst om Idre erbjuder Dig en fantastisk fjällvärd året runt. Bo i charmfull miljö i ett av Dalarnas första fjällhotell och med ett personligt bemötande!
35 stora fina rum, enkel-, dubbel-, samt familjerum för upp till 5 personer. Ny bastu med stor relaxavdelning i direkt anslutning till Grövlan. Hemtrevlig restaurang, kaffeservering, våfflor och vissa dagar á la carte. Viltbuffé, filébuffé & goda drycker.
Alla rum har sittgrupp, skrivbord, torkskåp, TV, WC med dusch och handdukstork. Mot tillägg uppbäddat och daglig städning.
Högt uppe på fjällets sluttning ligger Lövåsgårdens Fjällhotell dit Yvonne & Åke Hansson hälsar dig välkommen.
Hotellet består av 80 rökfria bäddar fördelat på enkel, dubbel och familjerum. Lövåsgården erbjuder en mysig gillestuga med bar, solarium, bastu och multigym. Vill du konferera så finns det ett toppmodernt konferensrum för upp till 20 personer.
På kvällen njuter vi av en vällagad middag från vårt prisbelönta kök, till detta passar det säkert med ett gott vin från vår rikliga vinkällare.
STFs sydligaste fjällstation ligger 816 m ö h vid trädgränsen på Långfjällets sluttning. Fjällterrängen i naturreservat och nationalparker runtomkring är lättillgänglig med gott om markerade leder.
Norge ligger nästgårds med möjligheter till gränsöverskridande turer i bl a Femundsmarka nationalpark. Fjällstationen har också ett Spa och ett massagebad.
Fjällstationen har 150 bäddar i 1-4-bäddsrum. Rum med wc och dusch, rum med wc och handfat samt rum med handfat, wc och dusch i korridoren. I övrigt dusch och wc i korridoren. Självhushållskök.
Västerbäcken En liten gård med stuguthyrning mitt i Dalafjällen
Gården ligger i skogen på 720 m höjd i dalen 3 km söder om sjön Grövelsjön. Härifrån ser man de närmaste fjällen i öster och de Norska fjällen i väster.
Dalgången ligger mitt i ett stort naturreservat med orörd natur. Trädgränsen ligger på ca 900 meters höjd och fjälltopparna når 1100-1400 meter.
Stugor i Björnliden  
Stugor i Grövelsjön  

Lägenheter i Älvdalen

Tillbaks till Toppen

Stiftelsen Elfwedahls
Hyresbostäder

Stiftelsen Elfwedahls Hyresbostäder förvaltar ungefär 270 lägenheter, huvudsakligen i Älvdalens kyrkby, men också ett antal mindre enheter i byarna Östäng, Rot, Näset, Evertsberg,  Blyberg, Åsen och Lövnäs .
Uthyrning och förvaltning: 0251- 80 000 vx, e-post
   
  

Box 43

Tel. 0251-80000

796 21 Älvdalen  

Fax 0251-80209

Lägenheter hos Knuts Bygg AB
Lägenheter hos LP Skog
Gruvstaden - Lediga lägenheter i Älvdalen

Lägenheter i Särna

Tillbaks till Toppen

Stiftelsen Särna-Idre
Hyresbostäder

Särna Idre Hyresbostäder förvaltar ung 150 lägenheter i Särna, Idre och Storsätern.
Uthyrning och förvaltning: 0253-10550, även: 0251-80000, e-post

Torget

Tel. 0253-10550 vx  

790 90 Särna

 

Lägenheter i Idre

Tillbaks till Toppen

Stiftelsen Särna-Idre
Hyresbostäder

Särna Idre Hyresbostäder förvaltar ung 150 lägenheter i Särna, Idre och Storsätern.
Uthyrning och förvaltning: 0253-10550, även: 0251-80000, e-post

Torget

Tel. 0253-10550 vx  

790 90 Särna

 

   

Tillbaks till Toppen